Праз със свинско и чушки - манджа, та дрънка! Вие си яжте сармите и зелето...
20 Февруари 2024
3282
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-вкусният зимен специалитет, който върви идеално с червено вино. "Пържен праз с месо и мариновани сушени чушки, полети с пикантен сос - страшна вкусотия!" Това ни пише читателката ни Виолета, от която имаме рецептата за тази Зимна манджа с праз, свинско и сушени чушки :
Зимна манджа с праз, свинско и сушени чушки
Продукти:
- 1 кг свинско месо, нарязано на кубчета
- 3 стръка праз лук
- 7-8 сушени чушки
- 1 супена лъжица свинска мас
- 30 мл олио
- сол, черен пипер и подправки на вкус
Приготвяне:
В хубав дълбок тиган загрейте маста с олиото.
Добавя се месото и се пържи около половин час, докато хване приятен цвят. В друг съд се изважда месото, а в същото олио се запържват нарязаните на едри парчета сухи чушки за около 5 минути.
И те се изваждат от тигана. След това празът се запържва за около 5-7 минути, след което се връщат месото и чушките. Оставете да къкри не повече от 10 минути, за да се смесят вкусовете. Подправете на вкус. Можете да го приготвите и като добавите нарязани кисели краставички.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари