Загрейте фурната на 175 градуса и сложете решетката в средата й. Загрейте 2 с.л. масло и 1 с.л. зехтин на умерен огън в голям тиган с незалепващо дъно (подходящ за фурна). Сложете вътре праза и поръсете със сол. Гответе, бъркайки често, за около 6 минути. Празът ще омекне и ще започне да покафенява леко. Извадете го от тигана в чиния и оставете да се охлади леко.
Разбийте яйцата с ½ ч.л. сол. Прибавете и малко черен пипер. Объркайте яйцето с праза, мащерката и козето сирене.
Сложете останалата 1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин в тигана и загрейте на умерен огън. Щом се разтопи маслото, излейте цялата мазнина в сместа с яйцето и праза. Разтърсете тигана леко, за да се разпредели празът равномерно. Гответе за около 5 минути, докато яйцата започнат да се стягат по края на тигана.
Сложете тигана в загрятата фурна и го изпечете за около 5 минути. Центърът на празеника трябва да е втвърден, щом е изпечен. Извадете от фурната и оставете да отдъхне 2 минути, преди да поднесете. Може да сервирате ястието топло или на стайна температура.