Днес ще ви докажем, че най-простичките неща са и най-вкусните. Като тази лесна рецепта за Празна баница, с която може да нагостите и най-драгите гости и няма да останат недоволни! Защо празна? Ами защото няма плънка, разбира се, но това не я прави по-малко вкусна! Хрупкава, ароматна и върви с всякакви добавки.
Празна баница за пълен стомах
Продукти:
- 9 кори за баница
- 100 мл олио или разтопено масло (или смес от двете)
- 200 мл вода
- половин чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Снимка: YouTube
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете олио, сол и вода в огнеупорен съд и ги загрейте на котлона.
Сложете една тава наобратно (с дъното нагоре) върху плота и я намажете с маслената смес.
Снимка: YouTube
Отгоре поставете 2 кори така, че краищата им да висят извън тавата.
Намажете ги със сместа от олио, вода и сол, след което покрийте с още 2 кори.
Процедирайте така до привършване на пакета кори.
Завийте свободните краища на корите нагоре и намажете цялата повърхност с маслената смес.
Снимка: YouTube
Сега прехвърлете баницата в намаслена тава (или покрита с хартия за печене).
Пъхнете в загрятата на 200 градуса фурна и печете до зачервяване.
Снимка: YouTube
Нарежете горещата баница и поднесете с айрян или кисело мляко!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!