Разтворете маята в 150 мл хладка вода, като добавите малко захар, малко сол, 1-2 лъжици брашно. Оставете сместа да шупне. Пресейте брашното в тава, оформете в средата му кладенче и счупете вътре яйцата. Добавете останалата сол и захар, прясното мляко, киселото мляко с разтворената в него хлебна сода, олиото и омесете меко и гладко тесто. Може лесно да проверите дали тестото е измесено добре: с нож направете разрез върху него и ако разрезът се разтвори настрани, значи тестото е готово. Оставете топката тесто да втасва на топло, докато удвои обема си. След това го разделете на три части. От всяка разточете голям кръг и намажете с малко маргарин. Поставете ги една върху друга. След това нарежете кръга на по-големи триъгълници. От всеки завийте кифличка и ги редете в намазана обилно с маргарин тава. В средата сложете 3 кифлички. Оставете погачата да втаса повторно, след което намажете с разбит жълтък и по желание поръсете със сусам или ким. Поставете питата в студена фурна и печете на 170-180 градуса за около 55 минути. Изпечената пита поставете върху кърпа и я завийте добре вътре, за да се задуши.
Автор: lakomnik.bg