кори за баница - 1 пакет
олио - 100 мл за поръсване на корите
ПЛЪНКА
яйца - 4 бр.
кисело мляко - 1 ч. ч.
сода за хляб - 1 равна ч. л.
грис - 3 с.л.
сирене - 200 г натрошено
ЗАЛИВКА
майонеза - 80 г
яйца - 1 бр.
вода - 2 - 3 с. л.
бакпулвер - 1 щипка
Идват най- хубавите ис ветли празници, а какво била трапезата без хубава пухкава баничка, затова ви предлагаме един наистина много лесен вариант за приготвяне.
Приготвя се плънката, като в купа се смесва натрошено сирене, яйцата, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, грис и се разбърква добре.
Взема се една кора, поръсва се с олио и разпределяме по 4 -5 с.л. плънка. Навива се по дългата страна на руло, а то се оформя на охлюв в средата на тава. Всички останали кори се оформят по този начин и се навиват една до друга, докато се напълни тавата. Накрая по стените на тавата поставих рулца от по две кори, за да не остават. Разбива се майонезата с вода и яйцето на кашичка. Намазва се баницата с четка. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до златисто.
Внимавайте отгоре да не изгори, ако има нужда се покрива с фолио да се запази хубав цвят. Изважда се и покриваме с кърпа, после се сервира нарязана на парчета. Да ви е