Празнична орехова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Празнична орехова торта
Празнична орехова торта
admin
Добавена от: admin
34301
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Блат:

250 г захар

350 г смлени орехи
9 яйца
1 лимон
ванилия

За крема:

2 белтъка
120 г пудра захар
50 г шоколад
100 г смлени орехи
70 мл коняк или ром по избор

За глазурата:

4 с. л какао
6 с. л. захар
2 с. л. прясно мляко
масло колкото орех 

Захарта се разбърква със смлените орехи, прибавят се яйцата едно по едно, настърганата кора на лимона и ванилията.
Получената смес се изсипва във форма и в умерена фурна се изпича блат, който след изстиване се разрязва на две хоризонтално.
Кремът се прави, като се разбиват белтъците с пудрата захар, смлените орехи, настъргания шоколад и коняка или рома.
С него се слепват блатовете.
За глазурата млякото се загрява на огъня и се прибавят какаото, захарта и маслото.
Тортата се залива с горещата глазура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft