Празнична орехова торта
22 Декември 2011
34301
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Захарта се разбърква със смлените орехи, прибавят се яйцата едно по едно, настърганата кора на лимона и ванилията.
Получената смес се изсипва във форма и в умерена фурна се изпича блат, който след изстиване се разрязва на две хоризонтално.
Кремът се прави, като се разбиват белтъците с пудрата захар, смлените орехи, настъргания шоколад и коняка или рома.
С него се слепват блатовете.
За глазурата млякото се загрява на огъня и се прибавят какаото, захарта и маслото.
Тортата се залива с горещата глазура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари