Празнична пита с пара за Коледа
22 Декември 2011
111475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтваряме маята със захарта в малко вода и малко брашно, да стане на кашичка. За да втаса по бързо, може да поставим във фурната на 25 – 30 градуса. През това време пресяваме брашното няколко пъти, за да стане по-пухкава питата.
В купа изсипваме брашното и правим кладенче в средата му, където изсипваме втасалата мая, солта, содата и хладка вода и омесваме тестото. Към края на месенето постепенно добавяме олиото, като потапяме ръцете си в него и доомесваме.
Разделяме готовото тесто на топки, като избираме една в която да сложим парата и в намазана с олио тава подреждаме топките.
Оставяме да втаса и печем на умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари