Празнична селска баница с пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Празнична селска баница с пиле
Празнична селска баница с пиле
admin
Добавена от: admin
10134
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
600 гр. брашно
250 мл хладка вода
115 гр. меко масло
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
12 гр. суха мая или 30 гр. прясна мая
3 яйца
Плънка:
500 гр. пилешка пържола
250 гр. гъби
2 моркова
1 глава лук
200 гр. пушено пилешко месо
200 гр. кашкавал
3 сварени яйца
микс от подправки, магданоз и риган на вкус
За заливане:
3 яйца
200 мл заквасена сметана
За покритие:
1 яйце и 3 супени лъжици прясно мляко, малко сусам

Започваме с подготовката на тестото - най-добре от вечерта или 4 - 6 часа преди да се приготви плънката, т.к. се държи в хладилника. 
В пресятото брашно добавете солта, маята и разбъркайте, направете кладенче в средата и в него счупете яйцата и разтопеното масло. Намажете с масло съда, в който ще сложите тестото, и го пъхнете в хладилника. 
Приготвяне на плънката: 
В тенджера сложете пържолата, морковите и лука на тих огън да се задушават половин час. Нарежете пържолата и морковите на ситно, а лука смелете. Запържете пушеното пиле кратко заедно с гъбите и веднага добавете пържолата и морковите, и ги запържете заедно.

Разточете тестото на голяма кора и прехвърлете в голяма тава - краищата трябва да висят извън тавата. Вътре изсипете сместа с пилето, която предварително сте подправили с магданоз, микс от подправки и риган. Разбийте яйцата и сметаната с вилица и сместа изсипете върху месото. Нарежете варените яйца на филийки и ги сложете върху баницата, а между тях сложете нарязания кашкавал. Затворете краищата на тестото, висящи отвън, а с малка част от тестото направете ленти, с които украсете баницата. 
Намажете повърхността с яйце и малко мляко и печете на 200 градуса около 45 минути. 
Забележка: 
Когато се оформя баницата, може да се затвори напълно с тесто. Най-вкусна е, когато е напълно охладена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft