Празнична торта с пурички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Празнична торта с пурички
Празнична торта с пурички
admin
Добавена от: admin
16496
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
8 яйца
16 с.л. захар
16 с.л. брашно набухвател)
За крема:
200 гр. шоколад
300 мл течна сладкарска сметана
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
За украса:
захарен фондан
2 кутии пурички

Забъркайте пандишпаново тесто от изброените продукти, след което го прехвърлете в подходяща форма или тавичка и печете на умерена фурна до готовност. Най-добре пригответе блата 1 ден предварително, за да може да изстине и изпръхне добре. След като изстине, разрежете го на три платки и сиропирайте всяка с предварително сварения от водата и захарта сироп. След това намажете със следния крем:

Загрейте сметаната с шоколада на умерен огън, докато шоколадът се до разтопи. След това оставете сместа минимум 4 часа в хладилник. Извадете и разбийте с миксер, докато се получи пухкав крем.

След като слепите сиропираните блатове с крема, залейте тортата с разтопен шоколад, а отстрани подредете плътно пуричките. От фондана може да приготвите цветя и листенца, които да украсите и оцветите по желание. А може и да пропуснете фондана, тортата и така е достатъчно апетитна :)

 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft