Забъркайте пандишпаново тесто от изброените продукти, след което го прехвърлете в подходяща форма или тавичка и печете на умерена фурна до готовност. Най-добре пригответе блата 1 ден предварително, за да може да изстине и изпръхне добре. След като изстине, разрежете го на три платки и сиропирайте всяка с предварително сварения от водата и захарта сироп. След това намажете със следния крем:
Загрейте сметаната с шоколада на умерен огън, докато шоколадът се до разтопи. След това оставете сместа минимум 4 часа в хладилник. Извадете и разбийте с миксер, докато се получи пухкав крем.
След като слепите сиропираните блатове с крема, залейте тортата с разтопен шоколад, а отстрани подредете плътно пуричките. От фондана може да приготвите цветя и листенца, които да украсите и оцветите по желание. А може и да пропуснете фондана, тортата и така е достатъчно апетитна :)
Автор: lakomnik.bg