Разбийте яйцата с 1 супена лъжица топла вода, след това постепенно добавете захарта, ванилията и канелата при непрекъснато бъркане, докато се получи кремообразна смес. Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете постепенно към яйчената смес, докато се получи тесто. Добавете към тестото смлените ситно бадеми и по желание - накиснатите предварително и нарязани на дребно стафиди и настъргания шоколад. Объркайте добре и изсипете тестото в намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна около 12 до 15 минути. Готовия блат оставете да поизстине, след което нарежете на пръчици. Всяка пръчица потопете в разтопен шоколад, след което я оваляйте в кокоса (може да го замените с натрошени ядки или сусамено семе). Оставете пръчиците да изсъхнат върху домакинска хартия, преди да приберете в кутия.
Празнични бадемови пръчици
5 Декември 2013
20161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари