Маята се размива с 3 чаши хладко прясно мляко, а след това постепенно се прибавят 3 чаши брашно. Така получената закваска се замесва в дървен или емайлиран съд, като се има предвид, че обемът на тестото се увеличава 2–3 пъти.
Съдът се поставя на топло, покрит с кърпа. Ако шупва бързо, трябва да се разбърква с лъжица и да се премести на по-хладно. Когато обемът на тестото се увеличи 2–3 пъти, се добавят останалото брашно, солта, жълтъците, каймакът, разтопеното краве масло, захарта и отново се оставя на топло. След като тестото шупне за втори път, то е готово за пържене.
От него се оформят блини, които се пържат в малки нагорещени тигани, намазани с олио или несолена сланина. Когато блината почервенее от едната страна (долната), а от другата се покрие с мехурчета, се обръща с лопатка. Готовите блини се нареждат една върху друга, намазани с краве масло, и се оставят на топло.
Сервират се с хайвер.
Празнични блини с хайвер
22 Декември 2011
8232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари