Маслото се разтопява в млякото. Маята се разтваря в хладката вода. В купа се поставят брашното, захарта, яйцето, солта, разтворената мая и млякото, заедно с маслото. Сместа се бие с миксер с приставките за тесто, докато всички съставки добре се съединят. Ще получите меко тесто. Тестото покриваме с кърпа и го оставяме да втасва около 1 час.
Работната повърхност се поръсва с брашно, отгоре се поставя тестото и се премесва. Разделя се на няколко по-малки топки. От топките оформяме кифли (може да ги разточите на кръг и да ги нарежете на триъгълници, след което да завиете всеки на рогче).
Кифлите се поставят в намазнена тава и се оставят да втасат отново. Преди печене се намазват с разбит жълтък, в който сме добавили малко мляко. Пекат се на 200 С. около 20 минути.
Кифлите са много меки, а ако искате може да ги напълните с мармалад или течен шоколад.
Празнични кифли
11 Ноември 2014
14226
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари