Празнични кифли

вход през zajenata.bg
Празнични кифли
admin
Добавена от: admin
14226
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
250 мл. хладко прясно мляко
50 мл. хладка вода
100 гр. масло
50 гр. захар
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
За намазване на кифлите:
1 жълтък
малко прясно мляко

Маслото се разтопява в млякото. Маята се разтваря в хладката вода. В купа се поставят брашното, захарта, яйцето, солта, разтворената мая и млякото, заедно с маслото. Сместа се бие с миксер с приставките за тесто, докато всички съставки добре се съединят. Ще получите меко тесто. Тестото покриваме с кърпа и го оставяме да втасва около 1 час. 
Работната повърхност се поръсва с брашно, отгоре се поставя тестото и се премесва. Разделя се на няколко по-малки топки. От топките оформяме кифли (може да ги разточите на кръг и да ги нарежете на триъгълници, след което да завиете всеки на рогче). 
Кифлите се поставят в намазнена тава и се оставят да втасат отново. Преди печене се намазват с разбит жълтък, в който сме добавили малко мляко. Пекат се на 200 С. около 20 минути. 
Кифлите са много меки, а ако искате може да ги напълните с мармалад или течен шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft