4 картофа, нарязани на тънки кръгчета
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици ситно настъргана кора от лимон
2 супени лъжици лимонов сок
100 гр. краве сирене
1 супена лъжица риган
4 пилешки бутчета с подбедрицата (или 4 пилешки филета)
3 домата
100 гр. черни маслини
Загрейте фурната на 220 градуса. На дъното на голяма тава за печене подредете парчетата картоф на един слой. Поръсете ги със зехтин. Подправете със сол и черен пипер.
Смесете лимоновата кора, сока от лимон, сиренето и ригана. С пръсти внимателно натъркайте кожата на парчетата пиле и под нея поставяйте по 2 супени лъжици от сместа с лимоновата кора. Разтривайте парчетата пилешко, за да се разпредели сместа равномерно. Подредете пилешкото върху картофите и печете около 30 минути.
Извадете тавата от фурната и добавете доматите и маслините върху пилето. Подправете с черен пипер. Печете още 10 минути, или докато пилето стане готово. Отгоре украсете с листенца пресен риган и поднесете.