Празова чорба със сирене
11 Юли 2012
7187
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
праз лук 300 г (3 стръка)
брашно 20 г (2 супени лъжици)
растително масло 60 мл (6 супени лъжици)
сирене 150 г
яйца 2 бр.
кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша)
магданоз
черен пипер и сол на вкус
Празът се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се леко препеченото брашно, размито в студена вода, и мазнината. След десетина минути се прибавя сиренето, натрошено на едри парченца. Супата се вари още 5-10 минути, сваля се от огъня и се застройва с яйцата и киселото мляко. Поднася се украсена с розички сварено броколи или препечен бекон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари