Този вкусен и сочен десерт с праскови ще ви спечели! Не се слага захар, няма брашно и яйца, не се пекат кори - идеален е за лятото.
Ако обичате прасковена крем пита , този сладкиш е точно по ваш вкус и вярваме, че ще ви хареса.
Това е лесен десерт, който се прави бързо и не е необходимо да включвате котлона. Получава се мека, вкусна и сочна плодова торта , към която ще се връщате всяко лято.
Прасковена торта без захар, брашно и яйца
Продукти:
150 грама смлени бисквити;
200 грама цели бисквити;
5 праскови;
300 грама сметана за разбиване;
350 милилитра + 100 милилитра студено мляко;
200 милилитра заквасена сметана;
50 грама шоколад на вкус.
Подготовка:
Разбийте сметаната с млякото, след това добавете заквасената сметана и продължете да разбивате. Разделете получения крем на две равни части, след което към едната добавете натрошените бисквити и всичко разбъркайте добре.
Потопете несмлените бисквити в малко мляко и започнете да ги редите в тава или чиния, след което намажете този ред със сметаната, в която сте сложили смлените бисквити.
След това измийте и нарежете прасковите, след което ги разпределете върху крема.
В останалата половина от разбитата сметана добавете останалите несмлени бисквити, които първо ще натрошите с ръце. Шоколадът, за предпочитане бял, се нарязва на парчета, след което се добавя към сметаната заедно с натрошените бисквити и всичко се разбърква добре. С тази смес се покрива редът от праскови.
Сложете тортата в хладилника да стегне, най-добре през нощта!
Украсете с резени праскови, настърган бял шоколад или бита сметана.
Добър апетит!