Прасковено сладко с ром

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Прасковено сладко с ром
Прасковено сладко с ром
admin
Добавена от: admin
21114
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

15 бр. цели обелени праскови
1.5 кг захар
1 ч.л. лимонтузу
150 мл ром

Прасковите се поръсват със захарта и престояват 12 часа. Слагат се на котлона да кипнат и се свалят. На втория ден пак се слагат да кипнат и се свалят. На третия ден се сварява сладкото до такава гъстота, че капка от него, пусната във вода, да потъва без да се разпръсва. Накрая се прибавя лимонтозуто и ромът. След като изстине, сладкото се насипва в сухи буркани, затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft