6 праскови, без костилки и нарязани на половинки
1 чаша тъмен шоколадов чипс, разтопен (или нарязан на парченца тъмен шоколад)
1 с.л. кокосово масло (по желание)
1/4 чаша кашу, фино счукано
225 гр. сирене маскарпоне, на стайна температура
2 с.л. мед
2 ч.л. къри на прах
Разрежете почистените праскови на половинки, отстранете костилката и ги поставете върху тавичка, облепена с хартия за печене, заделете настрана. Разтопете шоколадовия чипс (шоколада) на водна баня или в микровълнова фурна и го смесете с кокосовото масло, докато стане напълно гладък. Потопете едната половина на всяка праскова в разтопения шоколад, а след това я поръсете с натрошените ядки. Поставете тавичката с прасковите в хладилника, за да се охлади шоколадът, докато приготвяте плънката.
Сложете сиренето маскарпоне, кърито и меда в средно голяма купа и я загрейте, докато сместа стане гладка. След като шоколадът се втвърди върху прасковите, с помощта на лъжица загребете малко от пълнежа и го поставете в средата на всяка праскова (пада се около 1 чаена лъжичка пълнеж на праскова), поднесете.