Праскови Мммм - с бадеми и марципан!
21 Август 2015
9782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Прасковите потопете за кратко във вряща вода. Обелете ги, извадете костилките и ги оставете да се отцедят. Напълнете прасковите с по половин чаена лъжичка мармалад или желе.
Подредете ги в огнеупорен съд, така че частта без костилката да бъде обърната надолу. Попарете бадемите във вряща вода, обелете ги и ги смелете. Сложете в купата на миксера яйцето, пудрата захар, сметаната и рома и разбийте за минута-две, докато станат на пюре. Добавете бадемите.
Залейте прасковите с получения марципан, печете пет минути и поднесете веднага или ги оставете на хладно място.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари