2 ч.ч. (400 г) захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. (200 мл) растително масло
200 г кисело мляко
1 ч.л. (5 г) амонячна сода
1/2 ч.л. (3 г) сода бикарбонат
1 кг брашно
За крема:
3/4 ч.ч. (150 г) захар
120 г масло
200 г орехови ядки
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
Сладкарска боя - жълта и червена
листенца чемшир - за дръжки
От брашното, яйцата, захарта, растителното масло и киселото мляко, в което са разтворени двете соди, се омесва меко тесто, което отлежава 1-2 часа. От тестото се оформят малки топки, които се поставят в намазнена тава и се пекат в умерена фурна. След като изстинат, се издълбават и се пълнят с крема, който се получава отсмесване на захарта, маслото, смлените орехи, прясното мляко и трохите от издълбаните праскови, след което се слепват по двойки. Слепените топки се потапят от едната страна в съд с оцветена в червено вода, а от другата - в съд с жълто оцветена вода, след това се овалват в захар. Готовите прасковки се украсяват с листенца от чемшир (вместо дръжки), или с листенца от оцветен марципан.
Вместо да се приготвя крем, може да се слепят две по две със смес от шипков или друг мармалад по избор и счукани орехи.