Прасковки от тефтера на баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Прасковки от тефтера на баба
Прасковки от тефтера на баба
admin
Добавена от: admin
273561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. (400 г) захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. (200 мл) растително масло
200 г кисело мляко
1 ч.л. (5 г) амонячна сода
1/2 ч.л. (3 г) сода бикарбонат
1 кг брашно
За крема:
3/4 ч.ч. (150 г) захар
120 г масло
200 г орехови ядки
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
Сладкарска боя
- жълта и червена
листенца чемшир - за дръжки

От брашното, яйцата, захарта, растителното масло и киселото мляко, в което са разтворени двете соди, се омесва меко тесто, което отлежава 1-2 часа. От тестото се оформят малки топки, които се поставят в намазнена тава и се пекат в умерена фурна. След като изстинат, се издълбават и се пълнят с крема, който се получава отсмесване на захарта, маслото, смлените орехи, прясното мляко и трохите от издълбаните праскови, след което се слепват по двойки. Слепените топки се потапят от едната страна в съд с оцветена в червено вода, а от другата - в съд с жълто оцветена вода, след това се овалват в захар. Готовите прасковки се украсяват с листенца от чемшир (вместо дръжки), или с листенца от оцветен марципан.

Вместо да се приготвя крем, може да се слепят две по две със смес от шипков или друг мармалад по избор и счукани орехи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft