Вярваме, че повечето сте пробвали тези праскови.
Те са истинско удоволствие с аромат на сладки спомени.
Ето как да си ги приготвите у дома:
Необходимо е:
2 яйца
1 чаша мазнина
1 чаша захар
1/2 чаши мляко
1 пакетче бакпулвер
5 чаши брашно.
За пълнежа: галета, 2 супени лъжици мармалад от кайсии, 1 супена лъжица какао, 1 чаша захар, малко ром, малко мляко.
За оцветяване: 1 саше червен цвят за торти, 100 мл вода, захар за овалване.
Начин на приготвяне:
Сложете мазнината, добавете захарта и добре разбъркайте сместа. Поставете яйца, мляко, бакпулвер и докато добавяте брашното омесете тесто.
Оставете за 30 минути в хладилника, след това тестото се разделя на равни топченца големи колкото кайсия и малко ги сплесквате от едната страна. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градеса, докато се зачервят, отдолу трябва да бъдат леко кафяви.
Докато са топли издълбайте ги от долната страна с нож. Направете малки дупки, които да се запълнят с приготвената за целта смес. От получените трохи използвате, за да добавите към останалите съставки и направите компактна маса. Запълнете дупките, които сте направили и слепете по две половините, така че ще получите по една праскова. Във водата се разтваря боята, в която се оцветяват прасковите, след което се овалват в захарта.