В пластмасов съд с помощта на вилица смесете брашното (намачкайте го) със 100 грама захар, размекнатото масло и нарязаните бадеми.
Отделете една чаша от стритата смес, а останалата изсипете в тава за печене, намазана с малко масло. С ръце натъпчете вътре тестото. Печете на 175 градуса около 12 - 15 минути.
В същото време, в купа с помощта на миксер разбийте сметаната със 130 грама захар. Добавете яйцата едно по едно, а след това и лъжичка ванилова захар. Накрая се добавят 2 супени лъжици брашно. Сместа изсипете върху горещото изпечено тестото и отново печете още 15 минути.
Върху горещия сладкиш намажете от сладкото с малини. Останалата част от стритата смес (отделена предварително) смесете я с кокоса и я поръсете върху сладкото.
Запечете отново за около 20 минути. Оставете сладкиша поне няколко часа в хладилника, преди да го нарежете.