За карамелената смес:
200 гр. карамелени бонбони
10 супени лъжици вода
150 гр. счукани орехи или лешници
150 гр. натрошени бисквити
80 гр. шоколад за готвене
150 гр. масло / маргарин
За бялата смес:
7 супени лъжици вода
150 гр. захар
150 гр. орехи или лешници
150 гр. бисквити
150 гр. масло / маргарин
Шоколадова глазура:
150 гр. шоколад за готвене
120 гр. масло / маргарин
За карамелената смес:
Разтопете карамелените бонбони на слаб огън с 10 супени лъжици вода. След това добавете вътре маслото и останалите сухи съставки. Варете 1 - 2 минути, за да се хомогенизират съставките. След това разпределете сместа в тавичка с размери 34х23 см. Заравнете сместа с влажен нож и я поставете в хладилник, докато приготвяте бялата смес.
За бялата смес:
Водата и захарта се варят 2-3 мин, докато се сгъсти сместа. Добавят се и останалите съставки и се готви още 1-2 минути. Тази смес се поставя върху карамелената смес и се заравнява.
За шоколадовата глазура:
Шоколадът и маргаринът се разтопяват на водна баня и със сместа се залива сладкишът.
Поставя се в хладилник за 1-2 часа и след това се нарязва на кубчета.