Обелените праскови нарежете на четвъртини.
Прибавете 2 супени лъжици захар и малко нишесте. Разбъркайте и ги оставете настрана.
Маслото смесете с останалата част от захарта. Бийте, докато сместа стане пухкава и мека.
След това добавете яйцето, ваниловата захар и лимоновата кора. Разбийте добре с миксер.
Изключете миксера и много внимателно добавете бакпулвера и пресятото брашно. Разбърквайте бавно, за да не стане твърдо тестото.
Прасковите подредете на един слой в тавичка за печене. Върху тях поставяйте по една голяма лъжица от тестото.
Не разнасяйте тестото, оставете го върху прасковите на лъжици. Така приготвен, поставете сладкиша във фурната, загрята на 190 градуса, да се пече около 50 минути. Преди сервиране оставете добре да се охлади.
Сервирайте с топка ванилов сладолед