1 кубче мая
250 мл прясно мляко
250 мл кисело мляко
1 кг брашно (колкото поеме)
2 чаши олио
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици сол (ако е необходимо)
1 яйце
1 опаковка замразен маргарин
1. Маята се разтваря в хладките прясно и кисело мляко, добавя се олиото маслото и след това се омесва тесто с постепенно добавяне на брашното (може да не е необходимо цялото количество брашно). Готовото тесто се разделя на две части.
2. От всяка част се правят 8 малки топки, от които след това се оформят малки питчици и се нареждат една върху друга, а между тях се поставя от замразения настърган маргарин.
3. Разточва се една голяма кръгла кора и се нарязва на 32 части (за по-малки кифлички, а за по-големи - на по-малко части).
4. Навиват се кифличките и се оставят 2 часа в хладилника.
5. Преди печене се намазват с разбито яйце.
6. Отгоре се поръсват по желание със сусам, сол, кимион.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.