Превръща и най-сивия ден в празник: Вълшебна домашна крем-тортичка! Настъргваш шоколад за разкош...
5 Октомври 2016
511665
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта за домашна торта е специална, защото се приготвя на сух тиган. На вкус напомня чийзкейк - има отличителен ванилов аромат, който само подчертава богатия вкус на крема. Направо ще се влюбите в този десерт, стига да се престрашите да опитате!
Домашна торта с чийз крем и шоколад
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
- 320 гр. брашно
- 220 гр. извара
- 180 гр. пудра захар
- 10 гр.
сода
малко оцет
1 яйце
СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА
- 0,5 литра прясно мляко
- 200 гр. захар
- 20 гр. брашно
- 1 яйце
- ванилия
ЗА УКРАСА
ПРИГОТВЯНЕ:
- Започнете с крема. Смесете захарта, яйцата, брашното и ванилията. Бавно започнете да наливате в сместа млякото, като разбърквате сместа, за да не се образуват бучки. Загрявайте крема на слаб огън 5 минути, след което го оставете да се охлади леко.
Добавете в изварата содата, угасена в оцет, за да започнете да месите тестото.
- Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното.
- Замесете тесто и го разделете на две равни части.
- Разточете всяко парче тесто на възможно по-тънка питка и го набодете на няколко места с вилица.
- Запечете всяка кора върху сух тиган.
- Остава само да намажете тортата с крем! Не пестете крема!
Това е! Поръсете готовата торта с парченца шоколад, кокос, ядки или каквото ви каресва.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари