Превъзходен крем десерт, който си струва да опитате, ако сте фен на шоколада, силния вкус и нежната текстура, която се топи в устата.
Съставки:
За светлия мус
Лист желатин
100г млечен шоколад
20г шоколад за готвене
Яйце
2 супени лъжици ром
250мл сметана
За белия мус
2 списък желатин
140г бял шоколад
Яйце
4 супени лъжици ликьор или портокалов сок
250мл сметана
За тъмен мус
Лист желатин
130г шоколад за готвене
Яйце
2 супени лъжици сварено кафе
250мл сметана
Начин на приготвяне:
1. За светлия мус е необходимо да се разтопи желатинът в студена вода. Нарежете шоколадът и разтопете на пара. Разбийте и яйцето с 2 супени лъжици вода и го добавете. Добавете желатина и рома и бъркайте, докато не получите гладка смес. Добавете и сметаната и разбъркайте в шоколадовата смес. Кремът се държи в хладилник да се охлади.
2. За белия мус е необходимо отново да разтопите желатина във вода. Нарежете шоколада и също го разтопете. Докато шоколадът е над парата, добавете яйцето с 2 супени лъжици вода. Добавете желатина и добре разбъркайте. Разбийте сметаната и добавете към сместа. Оставете в хладилник, докато подготвяте трети слой.
3. Отново същата процедура и за тъмния мус .Разтопява се желатинът, разтопява се и шоколада, добавя се яйцето с 2 супени лъжици вода и кафе. Разбийте сметаната и добавете към сместа.
4. В крайна сметка всички 3 слоя поставете ги в реда по желание и ги поставете да се охлади и втвърди. Режете с остър нож или почерпете в чашки.