Превърнете обикновените кюфтета в истински шедьовър! Пъхнете ги между парчета лук и увийте в......
1 Юли 2016
7287
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това определено си заслужава потенето над барбекюто в жегите! Отнема само няколко минути, а когато въздухът се изпълни с неустоимия аромат, идващ от скарата, всички ще се струпат около вас.
За 4 порции вкусен пълнен лук ще ви трябват:
- 4 големи глави лук
- 5 гъби , нарязани на кубчета
- 3 супени лъжици нарязан магданоз
- 1 кг смляно говеждо месо
- 1 чаена лъжичка кетчуп
- 3 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица тръстикова захар
- 3 супени лъжици барбекю сос
- 3 супени лъжици галета
- 20 резена бекон
- Разделете всяка глава лук в центъра и махнете вътрешните слоеве, като отделите 2-те най-крайни парчета настрана. Направете това четири пъти, така че да получите 8 външни парчета.
- Нарежете на малки парчета останалия лук и гъбите. Добавете тези две съставки заедно с всички останали (с изключение на бекона) в мляното говеждо месо. Объркайте добре
- Оформете от каймата четири равни по големина топки.
- Внимателно поставете всяко кюфте между два слоя лук, така че да го обвият напълно.
- Накрая увийте напълнения лук в резени бекон.
Помогнете си с клечки за зъби!
Готови са за скарата, но внимавайте да не ги поставите директно върху дървените въглища. Намажете с малко барбекю сос! Изпечете лука за около 40 минути и точно преди сервиране го поставете директно върху въглищата, за да стане беконът супер хрупкав!
Разнообразете следващото барбекю с приятели с тази гениална рецепта! Вашите гости със сигурност ще бъдат впечатлени. Добър апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари