Картофите са неизменни за толкова много ястия, независимо дали са сготвени с нещо друго или са само те. Вариантите в които може да се насладите на картофите са приготвени по най-различни начини - печени, пюре, варени, пържени или печени.
Но, както винаги с най-вкусните неща, перфектно печените картофи не винаги са лесни за приготвяне.
Но преди това обелете и измийте картофите. След това нарежете картофите на две половини или четвъртини, ако сте взели по-големи картофи. Добро правило е да запомните, че е добре ако всички картофите са приблизително еднакви по размери, защото така ще се сготвят по едно й също време.
Сега, ето любимия ни трик!
Вземете вилица и я плъзнете по цялата повърхност на нарязания картоф. Вие не трябва да бодете картофа или да правите нещо твърде драстично, но в общи линии трябва да се уверите, че повърхността на вашите картофи не е гладка.
Това наистина помага за получаване на по-хрупкави и вкусни картофи.
Накрая осолете добре картофите (и когато казваме "добре", имаме предвид МНОГО обилно) със сол. Това не само помага за овкусяване на картофите, но това всъщност ще спомогне за запържване и зачервяване на кожата на картофите! Солта всъщност изсушава картофа и така се намалява времето за готвене и по-бързо се изпичат.
С тези съвети вие ще приготвите най-вкусните печени картофи. Сега всичко, което трябва да направите е да намерите рецепта с картофи, която искате да сготвите!