1 пиле с тегло около 2 кг
сол на вкус
1 ч.л. всяка смес от подправки
1 скилидка чесън
600 г гъби
1 чушка
1 глава лук
100 г чисти фъстъци
Зелени подправки
30 мл растително масло за пържене.
Обикновените ястия бързо отегчават и понякога искате да направите нещо фантастично за близките си.
Пилешко руло на фурна
Тази рецепта е полезна в случаите, когато времето за готвене е много малко. И като смените пълнежа или печете без него, можете да експериментирате по всякакъв начин с вкусовете.
Домашнто пилешко роле и по-вкусно от купешкото! Оказва се нежно и сочно поради специалното изпичане на месо в пилешката кожа.
СЪСТАВКИТЕ
1 пиле с тегло около 2 кг
сол на вкус
1 ч.л. всяка смес от подправки
1 скилидка чесън
600 г гъби
1 чушка
1 глава лук
100 г чисти фъстъци
Зелени подправки
30 мл растително масло за пържене.
Подготовка: внимателно извадете кожата от пилето и след това отделете месото от костите.
Когато искате да готвите по-диетична версия на това ястие, използвайте само пилешко филе и кожа от други части на пилето. Аз, например, периодично замразявам излишната кожа от бутчетата и когато се събера точното количество, правя зашеметяващо роле от пилешки гърди .
ПОДГОТОВКА
Подгответе месото по всякакъв достъпен начин. Основното е, че кожата остава колкото е възможно повече.
Пилешкото месо се нарязва на малки парченца, осолява се, добавяте подправки, чесън, разбъркайте и сложете марината за 15 минути.
Междувременно запържете в тиган ситно нарязан лук, пипер и гъби. Когато излишната течност се изпари, добавете месото с подправки и гответе в тигана още 10 минути.
Отстранете излишната течност и оставете пълнежа да се охлади.
Охладено месо, смесено с шам-фъстъци, нарязани зеленчуци обвивате в пилешка кожа. Така че пълнежът да не излиза от рулото, обвива се с конец и здраво се фиксират краищата. От малки парчета кожа можете да направите малки пилешки рула.
Обвивате рулото вав фолио и го оставяте във фурната, нагрята до 200 градуса за 50 минути.
В крайна сметка ожете да извадите готовото ястие и да го охладите. Още по-добре, сложете го в хладилника, така че ролето "да се стегне" и да има правилната форма.
Преди сервиране свалете фолиото и конците. Нарежете ролето директно върху табла или голяма чиния. Бон апетит!