Когато разфасовам пилето, винаги слагам крилата в отделна торба във фризера. Когато се събират 10-12 парчета, ги изпичам със или без картофи, но със сос от медена горчица. В действителност, те само дават на картофите месен вкус, а самата месо не е толкова много. И основният проблем не е дори в това, а просто имат много твърди кости. Възможно ли е да се готвят крилата без досадните кокалчета
Начинът, който ви предлагаме, прави възможно това начинание. Необходимо е само правилно нарязване на крилата. И сега ще ви покажем точно как да го направите
съставки
Пилешки крила 500-600 g
галета 2-3 Чл. л.
Слънчогледово масло 500 мл
захар 4 супени лъжици
оцет 1 супена лъжица
банан 2 броя
люти чушки 1 брой
вода 3 супени лъжици
лимон 1/2 бр
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Нарежете всяко крило на три части в ставите. Върхът не е необходим. След това работете с останалите две части.
Вземете средната част. В нея има две кости: едната е по-дебела, втората е по-тънка. Използвайки кулинарни ножици, откъснете от едната страна ставата, свързваща двете кости. След като набутате навътре кожата както е показано на снимката извадете коста
Остава да работим върху по-голям камък. Плъзнете плътта към съединението, като го завъртите в процеса навън. Месото ще бъде навън, а кожата ще е вътре. Оставете настрана.
Продължете с рамото на крилото както е показано на сниимката
С едно крило получавате две мини бутчета
Сега е време да мариновате крилата в сок от половин лимон, гранулирана захар (1 супена лъжица L.), сол и черен пипер в продължение на 20 минути.
Изсипете олио в дълбок тиган и загрейте добре. Използвайте панировка или галета.
Добавете вода към карамела. Загрейте масата малко, след това излейте в оцета и добавете щипка сол. Когато масата заври, добавете банана и черния пипер. Варете в продължение на 7 минути.
Сервирайте крилата със соса.
Запазете рецептата точно сега, защото скоро ще дойде време да я пробвате