12 Юни 2019
161257
Снимков материал: pixabay.com
Ако често готвите месо у дома, то сигурно сте попадали на такова в магазина, което е по-старичко и жилаво. Да го сготвиш понякога си е равностойно на подвиг - жилавото месо става сухо и твърдо като подметка.
Днес имаме чудесна новина за вас! С този лесен метод и най-жилавото месо ще омекне и ще стане крехко само за 3-4 часа.
Не е нужно да го киснете в сложни маринати - просто оваляйте парчето месо в сода за хляб и го оставете в хладилника за 3-5 часа.
Измийте го старателно преди готвене. Месото ще стане много крехко и буквално ще се топи в устата!
Ето още няколко супер полезни приложения на содата в кухнята:
- Тя е заместител на бакпулвера. Само предварително я угасете в оцет.
- Измийте плодовете и зеленчуците със сода - така те ще се почистят гарантирано от всевъзможни препарати, с които са обработвани.
- Чаена лъжичка сода, добавена към врящото пиле в тенджерата с вода ще ускори процеса на готвене.
- За омекотяване на фасул или боб - изсипете една чаена лъжичка сода в тенджерата.
- Миризмата на риба по ръцете ви ще изчезне, ако ги натриете със сода.
- Омлетът ще бъде по-пухкав, ако добавите половин чаена лъжичка сода на всеки три яйца.
- Намалява киселинността на ястия с домати. Сложете малко сода в тях.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари