Това е една от най-добрите рецепти за приготвяне на вкусен и мек черен дроб . Става с пилешки, свински и говежди черен дроб - просто трябва да го приготвите по тази лесна технология .
Нежен и крехък черен дроб
Продукти:
700 г черен дроб
3 - 4 глави лук
2 скилидки чесън
4 с.л. заквасена сметана
2 с.л. вода
1 ч.л. горчица
сол
подправки на вкус
Приготвяне:
Нарежете черния дроб на по-малки парчета, залейте с вряла вода и оставете да престои 2-3 минути.
След като го залеете с вряла вода, черният дроб ще стане още по-мек, отколкото ако го залеете с прясно мляко, така ще се премахне неприятната миризма и ще стане много мек.
Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в растително масло.
Поръсете с малко захар и щипка сол.
Когато лукът стане златист, добавете ситно нарязан чесън и запържете.
След 30 - 60 секунди добавете черния дроб, сол на вкус и намалете температурата.
Задушете 3 минути и покрийте тигана с капак.
Пригответе сос от заквасена сметана и горчица, с който залейте ястието.
Задушете под капака 10 минути.
Можете да сервирате с картофено пюре, варен ориз или друга популярна гарнитура.
Черният дроб е отличен дори и с обикновен хляб.
Пожелаваме ви добър апетит!