Преди изливах течността от всички консерви, но свекърва ми ме спря и вече никога не ги изсипвам в мивката!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Преди изливах течността от всички консерви, но свекърва ми ме спря и вече никога не ги изсипвам в мивката!
70651
Снимков материал: pixabay.com
Преди изливах течността от всички консерви, но свекърва ми ме спря и вече никога не ги изсипвам в мивката!

Всички купуваме консерви от време на време. Както знаете, производството на консерви е невъзможно без течността, в която продуктите се запазват по-добре. Обикновено я изсипваме в мивката. Но, виждате ли, това не е много рационално. Първо, глупаво е да изхвърлим артикул, за който вече сме платили. Второ, такива течности често съдържат добра доза полезни микроелементи. Освен това масло от риба тон, сок от кутия с ананас и туршия от грах могат да се използват при приготвянето на много ястия. 

  •  Консервиран грах

Оказва се, че сокът от боб, грах или нахут е много ценен продукт. Всички тези течности са получили общото име аквафаба (от латинското aqua - вода и faba - боб).

За радост на веганите и постещите, те са отличен заместител на яйцата. Освен това те се използват и в сладки ястия като вафли и меренги, така и в неподсладени, например майонеза.

Друга идея е да замразите тази саламура, като я излеете във форми. След това може да се добави към супи, ястия или да се използва за задушаване на ястия.

  • Консервирано рибено масло от консерва риба тон може да се използва за пържене на риба, подправка на рибни салати , добавяне към сосове за паста. Освен това в маслото се разтварят мастноразтворимите витамини, като витамин D. Затова, наливайки течност от буркан, ние се лишаваме от важно хранително вещество.

 

  • Ананаси или други плодове

Може да се пие сладък сок от ананас. И можете да го използвате по различен начин - добавяйте го към различни десерти. От него можете да направите сироп, който ще служи като вкусна добавка към палачинки, чийзкейкове, гювечи. Ананасовият сок може да се добави и към смутита и да се направи мързелива овесена каша на базата му .
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft