Тъй като пилето с право може да бъде наречено най-често срещаната домашна птица, има безброй възможности за неговото приготвяне. Пилешките ястия могат да се намерят в почти всички кухни на света, което е много просто обяснено: диетично и вкусно то се комбинира с всякакви подправки и зеленчуци.
Поради тази популярност понякога е трудно да се избере какво да се готви от пиле . Пилешките гърди , краката и крилата изглеждат съблазнително , но какво ще стане, ако искате всичко наведнъж? Е имаме решение и на този проблем.
Съставките
пиле 2 кг
Черен пипер (грах) 20 бр.
сол 20 g
Дафинов лист 4 бр
подготовка
Премахнете кожата от пилешкото месо и го нарежете на големи парчета, като отделите месото от костите. Сложете в голям съд, посолете и подправете на вкус. Сложете в хладилника за 40 минути.
Докато пилето е в хладилника, стерилизирайте 2-литрови буркани и поставете 10 граха черен пипер и 2 дафинови листа на дъното на всеки.
Когато бурканите за месо се охладят, ги завийте със стерилизирани капаци.
Поставете яхнията на хладно място, защитено от слънчева светлина. Тя ще се съхранява по-дълго, ако под капака се образува мастна запушалка, която предотвратява навлизането на въздух в месото. Ако пилето не е най-тлъстото, можете да използвате малко разтопена свинска мазнина. Споделете нашата рецепта, за да могат и вашите приятели да се насладят на вкусно пиле във всеки удобен момент!