Предястие Матрьошки
10 Юли 2012
12464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 бр. яйца
100 г майонеза
6 зърна черен пипер
1 бр. домат
3-4 листа червено зеле
магданоз за украса
1/2 червена чушка - печена
Яйцата се сваряват, обелват и се отрязва по-острият им край. Изважда се жълтъкът и се настъргва или намачква, след което се смесва с майонезата и ситно нарязаната чушка. По желание може да се добави и малко сирене и черен пипер. Отново се пълнят яйцата, така че част от сместа да изтече извън отвора (оформя се с лъжичка, така че да заприлича на бретон). Слагат се по 2 зърна черен пипер за очи, ивица домат за уста и се завиват с листа червено зеле (като забрадки). Поднасят се в чиния, върху накъсан магданоз и роза от месо или домат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари