Зъбната плака се образува вследствие от задръстване с остатъци от храна, бактерии и микроби, които в хода на времето се втвърдяват и придобиват жълтеникавобял цвят. Те биха могли да доведат до появяване на лош дъх, кариеси и загуба на зъби.
Необходими продукти:
1/2 литър вода
60 грама натрошени орехови черупки
Начин на приготвяне:
Изсипете водата в отделен съд. Към нея добавете ореховите черупки. Оставете съда на умерен огън, докато водата заври. Намалете температурата на котлона и варете отварата в продължение на 10 минути. Оставете я да изстива, след което я прецедете и я изсипете в отделен съд с херметическо затваряне. Съхранявайте я на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Начин на приложение:
Нанасяйте продукта върху засегнатата зона с помощта на четка за зъби в протежение на 5 минути. Повтаряйте процедурата 1-2 пъти дневно.