Според източното течение Фън Шуй кухнята притежава притегателна сила за семейството и всичко в нея трябва да е уютно и да излъчва добри енергии. Философията казва, че енергията в кухнята може да се познае дали е позитивна или негативна само по аромата, който се разнася около печката и масата.
Тъй като в кухнята съхраняваме различни продукти за готвене е напълно нормално по някое време да се появят зловония. Те блокират притока на свежа, позитивна енергия и всяват зла.
За да се освободи пространството от зловония е добре да се проветри. Застоялият въздух е противопоказен за кухнята и обитателите й. Ако само отварянето на прозореца не свърши работа се преминава към план Б – почистване на уредите и плотовете с гъба, напоена с оцет. Киселината отстранява петна и мирис на цигарен дим.
Разтвор от равни съотношения между олио и оцет пък изчиства мухълта. В случай, че черните петна отказват да се махнат трябва да се добави повече оцет. Сода за хляб и кисело мляко почистват мивката. Продуктите се поръсват върху зацапаните повърхности, оставят се да подействат 10 минути и се изтъркват с навлажнен парцал.
Добрата домакиня използва купичка с оцетен разтвор и няколко капки етерично масло, за да освежи въздуха в кухнята си. За да не се вмирисват съдовете трябва да се измиват с гореща вода периодично. Готварската сол е като ексфолиант за тенджерите и тиганите, които миришат на риба.
Съд, в който сме приготвяли силно ароматно ястие се почиства идеално с утайка от кафе и измиване с гореща вода и веро. Смес от вода, сол и картофени обелки се пълни в стъклени съдове, за да се отмиришат. Трябва обаче да нощуват напълнени 24 часа. Бял оцет и вода в съотношение едно към едно са в състояние да отстраняват всякакви миризми от стените и пердетата. Разтворът се пълни в бутилка с пулверизатор и се пръска във въздуха на стаята.
Запържване на кора от лимон, или обелка от портокал с парче ябълка и целина може да ароматизира приятно цялата кухня. Плодовата миризма се натаява дори в мебелите. Докато се запържват на котлона не бива да се използва аспиратора. Важното в случая е да се задържи приятната миризма в кухнята, а не да се изгони по тръбите навън. За да се премахне миризмата на разложено и застояло от коша за отпадъци дъното му трябва да се ръси със сода бикарбонат веднъж на всеки две седмици. Добре е да се държи на балкона пред кухнята, а не вътре, където се готви и се държи прясна храна, защото това отново пречи на циркулирането на положителната енергия.
За да се освободи пространството от зловония е добре да се проветри. Застоялият въздух е противопоказен за кухнята и обитателите й. Ако само отварянето на прозореца не свърши работа се преминава към план Б – почистване на уредите и плотовете с гъба, напоена с оцет. Киселината отстранява петна и мирис на цигарен дим.
Разтвор от равни съотношения между олио и оцет пък изчиства мухълта. В случай, че черните петна отказват да се махнат трябва да се добави повече оцет. Сода за хляб и кисело мляко почистват мивката. Продуктите се поръсват върху зацапаните повърхности, оставят се да подействат 10 минути и се изтъркват с навлажнен парцал.
Добрата домакиня използва купичка с оцетен разтвор и няколко капки етерично масло, за да освежи въздуха в кухнята си. За да не се вмирисват съдовете трябва да се измиват с гореща вода периодично. Готварската сол е като ексфолиант за тенджерите и тиганите, които миришат на риба.
Съд, в който сме приготвяли силно ароматно ястие се почиства идеално с утайка от кафе и измиване с гореща вода и веро. Смес от вода, сол и картофени обелки се пълни в стъклени съдове, за да се отмиришат. Трябва обаче да нощуват напълнени 24 часа. Бял оцет и вода в съотношение едно към едно са в състояние да отстраняват всякакви миризми от стените и пердетата. Разтворът се пълни в бутилка с пулверизатор и се пръска във въздуха на стаята.
Запържване на кора от лимон, или обелка от портокал с парче ябълка и целина може да ароматизира приятно цялата кухня. Плодовата миризма се натаява дори в мебелите. Докато се запържват на котлона не бива да се използва аспиратора. Важното в случая е да се задържи приятната миризма в кухнята, а не да се изгони по тръбите навън. За да се премахне миризмата на разложено и застояло от коша за отпадъци дъното му трябва да се ръси със сода бикарбонат веднъж на всеки две седмици. Добре е да се държи на балкона пред кухнята, а не вътре, където се готви и се държи прясна храна, защото това отново пречи на циркулирането на положителната енергия.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари