1 пакетче макарони
500 гр. мляно месо
400 гр. гъби
1 глава лук
сол, черен пипер, Вегета и малко олио
1 буркан (900 гр) сос за спагети
Фурната се загрява на 200 градуса. Макароните се сваряват в подсолена вода, прецеждат се и се заливат със студена вода, за да не се залепят. Докато макароните се варят, се приготвя сосът: в малко олио се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се каймата и подправките, и се запържва още 10 минути. Гъбите се нарязват на парчета по желание и се добавят към месото. Задушава се на слаб огън, докато гъбите омекнат. Когато е готово, се добавя сосът за спагети (доматен сос). Сместа се оставя да къкри още малко, докато сосът се посгъсти, след което се добавя в макароните. Всичко се обърква добре и се прехвърля в тавичка, предварително намазана с масло. Добавя се настърганото сирене. Ястието се пече, докато сиренето се разтопи и се получи златисто-кафява коричка.