Краят на работния ден. Прибираме се вкъщи при любимите си хора и сядаме да вечеряме.
Преработката на храната започва още от устата. В слюнката ни се съдържа ензимът амилаза, която започва да действа с дъвченето на храната. Втората спирка е стомахът, където стомашните сокове, със съдържащите се в него ензими, започват да смилат храната, която се превръща в каша. Мускулатурата в долната част на стомаха осигурява предвижването на съдържимото до дванадесетопръстника. Тук кашата е подложена на действието на ензими, съдържащи се в соковете, отделяни от жлъчката и панкреаса и преминава в тънките черва.
Панкреатичната липаза смила мазнините, в условията на силно алкална среда на червата. Т.е. на всеки отделен етап от храносмилането са необходими ензими. Ензимите са протеини, които ускоряват химическите реакции в организма (понякога над 1000 пъти). Без тях процесите в организма биха протичали толкова бавно, че не би било възможно съществуването, а недостигът дори само на един ензим би повлиял на целия ни метаболизъм. Колкото повече разчитаме на синтезирането на ензими в организма, толкова повече го натоварваме и редуцираме времето му за възстановяване.
Основната грижа на тялото е да осигури достатъчно хранителни вещества за съществуването си – като разгради и усвои продуктите и ги превърне в източник на полезни вещества. Този процес отнема много енергия, особено ако организмът трябва сам да синтезира липсващите ензими. При хранене, над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане. При силен стрес, много ниска или много висока температура, или друго екстремно обстоятелство, тялото се нуждае от много повече ензими, отколкото в нормално състояние.
Допълнителното приемане на храносмилателни ензими засилва съпротивителните сили на организма срещу вирусивъншни патогени и стрес, помага при възпаления, подобрява кръвообращението, помага при зарастването на рани и се бори с вируси! Именно поради тази причина е важно да се запази нивото на ензимите в тялото. Има три основни начина за запазване и попълване на нивото на ензимите: чрез ядене на сурова храна, чрез правилно съчетаване на продуктите по количество и качество, и чрез приемане на ензимни добавки.
Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от растителни източници и микроорганизми - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain в National Enzyme Company – USA, лидер в производството на ензими. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Те имат приятен вкус и могат да се сдъвчат. Таблетките в Enzy-Mill не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти. Могат да се приемат и от вегетарианци.
Enzy-Mill подобрява храносмилането, като помага на храносмилателните ензими в човешкия организъм с допълнителната си сила, в резултат на което не чувстваме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и намалява газовете.