Ако искате да отгледате лук върху кухненския перваз на прозореца, но без неприятното бране в пръстта, имате прекрасната възможност да го направите, като следвате няколко прости стъпки по-долу.
Здравословни и вкусни, зелените перца вече се приготвят на място! Всичко, което ви трябва е кора от яйца от рециклирана хартия, или пластмаса. След това ще ви отнеме доста малко - само за 2-3 дни и имате лук у дома!
Как да си отгледаме лук в кора от яйца
Ще ви трябва
- тавичка
- картонена или пластмасова опаковка от яйца
- топла вода
- луковици
Как се прави:
На тава за печене или в подходящ размер, се налива малко вода. В средата на тавата разполагате кората от яйца (на пластмасовата е необходимо да се правят малки дупки на дъното).
Вземете малки луковици и ги накиснете за 10 минути в чиста вода при температура около 40 градуса. Тогава разпределете луковиците в клетките.
Няколко дни по-късно окото ви ще се зарадва на първите зелени пера, богати на витамини и цинк, толкова полезни за кожата, косата и ноктите.
Зеленият лук не е задължително да се консумира само в суров вид, защото може да бъде използван за много необичайни и вкусни ястия, като лучени бухти, например.