Пресен, зелен лук на перваза на прозореца за 2 седмици е готов! Без пръст и допълнителни грижи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Пресен, зелен лук на перваза на прозореца за 2 седмици е готов! Без пръст и допълнителни грижи!
21276
Снимков материал: pixabay.com
Пресен, зелен лук на перваза на прозореца за 2 седмици е готов! Без пръст и допълнителни грижи!

Ако искате да отгледате лук върху кухненския перваз на прозореца, но без неприятното бране в пръстта, имате прекрасната възможност да го направите, като следвате няколко прости стъпки по-долу.

Здравословни и вкусни, зелените перца вече се приготвят на място! Всичко, което ви трябва е кора от яйца от рециклирана хартия, или пластмаса. След това ще ви отнеме доста малко - само за 2-3 дни и имате лук у дома!

Как да си отгледаме лук в кора от яйца

Ще ви трябва

  • тавичка
  • картонена или пластмасова опаковка от яйца 
  • топла вода
  • луковици

Как се прави:

На тава за печене или в подходящ размер, се налива малко вода. В средата на тавата разполагате кората от яйца (на пластмасовата е необходимо да се правят малки дупки на дъното).

Вземете малки луковици и ги накиснете за 10 минути в чиста вода при температура около 40 градуса. Тогава разпределете луковиците в клетките.
Няколко дни по-късно окото ви ще се зарадва на първите зелени пера, богати на витамини и цинк, толкова полезни за кожата, косата и ноктите.

Зеленият лук не е задължително да се консумира само в суров вид, защото може да бъде използван за много необичайни и вкусни ястия, като лучени бухти, например.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft