1 кг. малки пресни картофи (най-малките, които намерите, ако използвате по-големи, ги нарежете на две)
1 средно голяма глава лук (нарязана)
6 скилидки чесън (намачкан заедно с обелката)
2-3 малки или средни домата (нарязани на парченца по около 3-4 см)
10 маслини без костилки (черни и зелени)
1/2 ч.л. червено люто чили на люспи
1/4 ч.л. чесън на прах
1 с.л. пресни билки
1/2 чаша зехтин
2 с.л. винен оцет
2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете всички продукти, с изключение на лука в една голяма купа и разбъркайте с ръка, докато зехтинът и подправките добре се смесят със зеленчуците. Сложете всичко в плоска тава. Пъхнете я във фурната и печете в продължение на 15 минути на 200 градуса. След това намалете фурната на 170 градуса и печете още 30-40 минути, докато лукът и доматите леко се карамелизират и картофите се изпекат. По средата на готвенето разбъркайте картофите, за да може зехтинът да достигне до дъното на тавата.
Извадете тавата от фурната и оставете ястието да достигне стайна температура. Поръсете с прясно нарязаните кръгчета лук. Ястието е перфектна комбинация за
пържоли.