Пресни картофи по провансалски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пресни картофи по провансалски
Пресни картофи по провансалски
admin
Добавена от: admin
21945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. малки пресни картофи (най-малките, които намерите, ако използвате по-големи, ги нарежете на две)
1 средно голяма глава лук (нарязана)
6 скилидки чесън (намачкан заедно с обелката)
2-3 малки или средни домата (нарязани на парченца по около 3-4 см)
10 маслини без костилки (черни и зелени)
1/2 ч.л. червено люто чили на люспи
1/4 ч.л. чесън на прах
1 с.л. пресни билки
1/2 чаша зехтин
2 с.л. винен оцет
2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете всички продукти, с изключение на лука в една голяма купа и разбъркайте с ръка, докато зехтинът и подправките добре се смесят със зеленчуците. Сложете всичко в плоска тава. Пъхнете я във фурната и печете в продължение на 15 минути на 200 градуса. След това намалете фурната на 170 градуса и печете още 30-40 минути, докато лукът и доматите леко се карамелизират и картофите се изпекат. По средата на готвенето разбъркайте картофите, за да може зехтинът да достигне до дъното на тавата.
Извадете тавата от фурната и оставете ястието да достигне стайна температура. Поръсете с прясно нарязаните кръгчета лук. Ястието е перфектна комбинация за
пържоли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft