Пресни картофи соте
22 Декември 2011
80887
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пресни картофи
100 г масло
1 с.л. чесън на прах
1 сол
1/2 връзка копър
Време: 35 минути
Картофите (1 кг) се измиват старателно и се сваряват в подсолена вода до омекване. Важно е да не се преварят. Маслото (100 г) се загрява в дълбок тиган и към него се добавят сварените пресни картофи. Добавят се подправките и всичко се разбърква в продължение на няколко минути. Щом картофите се позлатят, се добавя ситно нарязаният кoпър (1/2 връзка) и отново се разбърква. Картофките се сервират горещи, наръсени със ситно нарязан магданоз, и са чудесна гарнитура към всяко месо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари