Пресни картофки на фурна с праз
30 Юли 2013
9983
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пресни дребни картофки (ако са по-едри, нарежете ги на половинки)
1 голям стрък праз
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. розмарин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер на люспички (лют пипер)
щипка захар
Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте добре картофките и праза и нарежете праза на тънки резени. Поръсете картофите и лука със зехтин, подправете с розмарин, червен пипер, сол, черен пипер и лют пипер, както и с щипка захар. Объркайте всичко добре в тавичка и запечете за 40-45 минути, докато картофите омекнат, а празът добие карамелен цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари