Подобно на младите тиквички или патладжаните, младите картофи са обожавани заради техния специален вкус и деликатна текстура. А също така бърза подготовка и няма нужда от претенциозно сервиране. Ястието се сортира в чинии точно там! Особено популярни са печените млади картофи . Първо, печената версия е много полезна. На второ място, златната им кора е просто божествена.
Но колко вкусно е да се пекат млади картофи ? Обикновено за това се използва обикновен топлоустойчив съд, фолио или плик за печене. Ние в редакцията споделяме с вас друг възможен начин и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!
Съставки
Зехтин 5 с.л.
Сол 2 ч.ч.
Чесън 3-4 скилидки
Мащерка 2 бр.
Розмарин 0,5 ч.л.
Подготовка
Как да печем цели млади картофи? Измийте ги и ги почистете. Между другото, ако искате, можете да оставите кожата.
Отделно комбинирайте зехтин и сол, черен пипер и розмарин, пресовани скилидки чесън и стръкове мащерка. Изсипете готовия дресинг върху картофите.
Покрийте с лист за печене с пергамент и поставете картофите отгоре. Покрийте с друг слой пергамент и сгънете в плик, както е показано на снимката.
Печете 50 минути при 180 ° С. След това изрежете дупка в пергамента и печете още 10 минути, докато кората стане златисто кафява.
Такива картофи могат да се сервират както с месо, така и с риба. Дори само да го смесите с билки и заквасена сметана, те вече ще бъдат със съвсем друг вкус. Запазете тази рецепта, за да не я загубите! Как готвите пресните картофи вие?