При печене тестото се превръща в крем! Най-нежната и топяща се в устата Невидима торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
При печене тестото се превръща в крем! Най-нежната и топяща се в устата Невидима торта:
При печене тестото се превръща в крем! Най-нежната и топяща се в устата Невидима торта:
17011
Източник: За Жената
При печене тестото се превръща в крем! Най-нежната и топяща се в устата Невидима торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш е не само лесен за приготвяне, но и невероятно вкусен и нежен! Наситен вкус на ананас и копринена консистенция - просто докато се пече, тестото буквално се превръща в нежен крем! Опитайте изкусителната Невидима торта с ананас  и определено няма да съжалявате:

Невидима торта с ананас

Продукти (за форма 10 х 22 см):

За тестото:

  • 70 гр. прясно мляко
  • 20 гр.
масло (разтопено)
  • 50 гр. брашно
  • 1 непълна ч.л. бакпулвер
  • 2 по-малки яйца
  • 35 гр. захар
  • 5 гр. ванилена захар
  • щипка сол
  • Плънка:

    • консерва ананас от 400 гр. (565 гр. в консервата, заедно със сока)

    Приготвяне:

    Да започнем с основата. Разбийте две яйца в купа, добавете малко сол, 35 грама захар (около две супени лъжици) и една чаена лъжичка ванилова захар. Разбийте всичко с миксер на средна скорост за около три минути, докато се образува пухкава светла маса. Можете да използвате и бъркалка за разбиване.

    яйца със захар

    Снимка: YouTube

    След това добавете 20 грама разтопено масло в сместа и разбъркайте до гладкост.

    основа за сладкиш

    Снимка: YouTube

    Следващата стъпка е да пресеете 50 грама брашно и една чаена лъжичка бакпулвер в тестото.

    брашно в тестото

    Снимка: YouTube

    Разбъркайте добре, за да се отървете от бучките и да направите тестото гладко.

    гладко кексово тесто

    Снимка: YouTube

    Последната съставка е 70 грама мляко, което също смесваме в тестото.

    Да преминем към плънката. Вземаме консервиран ананас с общо тегло 400 грама. Сиропът е полезен и за други кулинарни цели. Разбъркайте добре ананаса в тестото.

    ананас в тестото

    Снимка: YouTube

    Постелете тава за печене (моята е 10 х 22 см) с незалепваща хартия за печене. Изсипете тестото в нея, като разпределите равномерно парченцата ананас.

    основа сладкиш

    Снимка: YouTube

    Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

    невидим сладкиш

    Снимка: YouTube

    Внимателно извадете готовия сладкиш от формата заедно с хартията и охладете, като отстраните хартията.

    Вътре в сладкиша парчета ананас са обвити в меко тесто, което се превръща в кремообразна маса.

    невидим сладкиш

    Снимка: YouTube

    Невидимият сладкиш се получава особено нежен и ароматен, а вкусът на ананаса е подчертан.

    невидима торта с ананас

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft