Да започнем с основите. Разбийте две яйца в купа, добавете малко сол, 35 грама захар (около две супени лъжици) и една чаена лъжичка ванилова захар.
Съставки:
форма 10*22см
Тесто
• Мляко - 70гр
• Разтопено масло – 20гр
• Брашно - 50гр
• Бакпулвер - 1 частична ч.л.
• Яйце - 2 бр (не големи)
• Захар - 35гр
• Ванилова захар - 0.5p (5g)
• Шипка сол
Пълнеж
Ананас 400 гр. (565 гр. в кутия със сок)
Снимка Youtube
След това добавете 20 грама разтопено масло в сместа и разбъркайте до гладкост.
Снимка Youtube
Следващата стъпка е да пресеете 50 грама брашно и една чаена лъжичка бакпулвер в тестото.
Снимка Youtube
Разбъркайте добре, за да се отървете от бучките и да направите тестото гладко.
Снимка Youtube
Последната съставка е 70 грама мляко, което също смесваме в тестото.
Да преминем към плънката. Вземаме консервирани ананаси с общо тегло 400 грама. Сиропът е полезен и за други кулинарни цели. Разбъркайте добре ананасите.
Снимка Youtube
Постелете тава за печене (моята е 10 х 22 см) с незалепващ пергамент. Изсипете тестото в него, като разпределите равномерно ананасите.
Снимка Youtube
Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Снимка Youtube
Внимателно извадете готовата торта от формата заедно с пергамента и охладете, като отстраните хартията.
Вътре в пая парчета ананас са обвити в меко тесто, което се превръща в кремообразна маса.
Снимка Youtube
Сладкишът се оказва особено нежен и ароматен, а вкусът на ананасите е подчертан.
Редакция: екип "За жената"