При печене тестото става на крем. Най-нежният и топящ се в устата сладкиш „Невидимка“

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
При печене тестото става на крем. Най-нежният и топящ се в устата сладкиш „Невидимка“
При печене тестото става на крем. Най-нежният и топящ се в устата сладкиш „Невидимка“
4966
При печене тестото става на крем. Най-нежният и топящ се в устата сладкиш „Невидимка“
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Да започнем с основите. Разбийте две яйца в купа, добавете малко сол, 35 грама захар (около две супени лъжици) и една чаена лъжичка ванилова захар.

Разбийте всичко с миксер на средна скорост за около три минути, докато се образува пухкава светла маса. Можете да използвате и бъркалка за разбиване.

Съставки:

форма 10*22см

Тесто
• Мляко - 70гр
• Разтопено масло – 20гр
• Брашно - 50гр
• Бакпулвер - 1 частична ч.л.
• Яйце - 2 бр (не големи)
• Захар - 35гр
• Ванилова захар - 0.5p (5g)
• Шипка сол
Пълнеж
Ананас  400 гр. (565 гр. в кутия със сок)

Снимка Youtube

След това добавете 20 грама разтопено масло в сместа и разбъркайте до гладкост.

Снимка Youtube

Следващата стъпка е да пресеете 50 грама брашно и една чаена лъжичка бакпулвер в тестото.

Снимка Youtube

Разбъркайте добре, за да се отървете от бучките и да направите тестото гладко.

Снимка Youtube

Последната съставка е 70 грама мляко, което също смесваме в тестото.

Да преминем към плънката. Вземаме консервирани ананаси с общо тегло 400 грама. Сиропът е полезен и за други кулинарни цели. Разбъркайте добре ананасите.

Снимка Youtube

Постелете тава за печене (моята е 10 х 22 см) с незалепващ пергамент. Изсипете тестото в него, като разпределите равномерно ананасите.

Снимка Youtube

Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Снимка Youtube

Внимателно извадете готовата торта от формата заедно с пергамента и охладете, като отстраните хартията.

Вътре в пая парчета ананас са обвити в меко тесто, което се превръща в кремообразна маса.

Снимка Youtube

Сладкишът се оказва особено нежен и ароматен, а вкусът на ананасите е подчертан.

Редакция: екип "За жената"

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft