Приготвен така патладжанът няма конкуренция за леко лятно ястие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвен така патладжанът няма конкуренция за леко лятно ястие
Приготвен така патладжанът няма конкуренция за леко лятно ястие
30051
Приготвен така патладжанът няма конкуренция за леко лятно ястие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Веднага след като започне сезонът на патладжаните - съпругът ми винаги готви любимите си „лодки" от печени зеленчуци с кашкавал всяка вечер  . И ще ви кажа, че по- вкусно нещо не съм яла!

Патладжанът, пълнен със зеленчуци, е необичайно предястие, което се оказва много вкусно, ярко и апетитно. Ако обичате зеленчукови ястия , тогава тези патладжани с домати и чушки с пълнеж определено ще ви допаднат.

Освен това няма защо да се притеснявате да го хапвате вечер,защото е диетично! Благодарение на нискокалоричния си състав, патладжаните са идеални за диетично хранене. За да направите калорийното съдържание още по-ниско, можете да приготвите зеленчуците без олио, като добавите вода.

Патладжан пълнен със зеленчуци

Днес изданието ни ще ви каже как да си направите предястие от патладжан със зеленчуци и скашкавал. Това вкусно и здравословно лятно ястие може да се сервира както самостоятелно, така и като гарнитура!

СЪСТАВКИ

3 патладжана
1 голяма чушка
2-3 домата
1 лук
70 гр.кашкавал
3 супени лъжици растително масло
3-5 стръка магданоз
сол, черен пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Патладжанът измийте, отстранете стъблото и нарежете на 2 половини. 

Поръсете патладжаните със сол и оставете за 30 минути. Изплакнете патладжаните от солта и изстискайте малко, като премахнете излишната вода

Намажете патладжанът (или със зехтин) или с масло, олио. Сложете във фурната и печете за около 15-20 минути на 180 градуса.

Докато патладжаните се пекат, приготвите плънката. Обелете и нарежете на ситно лука. Измийте чушката, почистете от семена и прегради, нарежете на малки кубчета. Доматите, залейте с вряла вода, отстранете кожата от тях и след това нарежете на ситно.

Задушете зеленчуците за 3-5 минути, след което добавете доматите и чушката. Сол и черен пипер на вкус. Печете още 3 минути до готовност.

Извадете патладжаните от фурната и охладете малко. Извадете пулпата от половинките на патладжана с лъжица, като се стараете да не повредите кожата. Добавете пулпата от патладжана към задушените зеленчуци и разбъркайте всичко добре.

Настъргайте кашкавала, нарежете магданоза.

Напълнете патладжана, след което поръсете с кашкавал и подправки. Печете патладжаните за 15 минути на 180 градуса.

Това е всичко, патладжаните със зеленчуци са готови. Приятен апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft