Няма значение от какъв вид месо правиш пържолите. Основното нещо - да го направите така че да са сочни- правилните съставки, оптималната продължителност на изпичане, подходящата порция и няма шанс да сбъркате схемата.
Специално за феновете ни на кулинарията направихме селекция от пет отлични рецепти, които ще ви помогнат да намерите правилния отговор на въпроса как да направите пържоли от пилешки гърди, така че никой да не смее да каже, че свинското месо е по-сочно.
Пилешки пържоли с панировка
съставки
500 г пилешко филе
2 супени лъжици заквасена сметана
100 г кашкавал
2 яйца
3 супени лъжици пшенично брашно
50 г растително масло
2 клончета магданоз
сол, черен пипер на вкус
подготовка
Месото се нарязва на ленти с дебелина не по-малка от 1 см. Начукайте го, поръсете със сол и черен пипер.
Обърнете и направете същото от другата страна. Пържете до светло златисто.
Отстранете излишната мазнина от все още горещите пилешки пържоли с кашкавал, прехвърлете ги на хартиена кърпа. И тогава, когато маслото се абсорбира, - на плоча или в чиния
Пилешки гърди
съставки
500 грама пилешки гърди
2 яйца
5–6 чл. л. пшенично брашно
3 супени лъжици слънчогледово масло
сол, черен пипер на вкус
подготовка
Месото се нарязва на тънки филийки. Разбийте с чук. Не забравяйте да посолите и поръсите с пипер. Разбийте яйцата. Добавете маслото в тигана и загрейте.
Месото се овалва добре в брашното, след което се потапя в яйцата, запържва се до златисто.
За да постигнете желания ефект, препоръчваме първо да се изпържите на висока температура в продължение на две минути, а след това още 10 минути на малко по- слаб огън.
С кашкавал и домати
съставки
800 г пилешко филе
150 г кашкавал
3 домата
4 супени лъжици слънчогледово масло
1 яйце
2 супени лъжици домашно приготвена майонеза
30 грама пшенично брашно
подправки по ваш вкус
сол и пипер на вкус
подготовка
Месото се нарязва на тънки филийки. Начуква се. Поръсете с пипер и сол всички парчета. Оставете за около 20 минути. На този етап можете да добавите и любимите си подправки. Разбийте яйцето. Добавете сол, пипер и домашна майонеза. Потопете парчетата месо в тесто. Изпържете в маслото. Само няколко минути.
Нарежете доматите. След това просто ги прехвърлете на месото и поръсете с кашкавал След това се пече 3-4 минути при 180 ° С.
Сервирайте пилешките котлети с кашкавал и домати, украсени с подправки. Можете също да приготвите сос за ястие.
На тигана
съставки
500 г пилешко филе
2 супени лъжици вода
1 ч. Л. подправки за барбекю
1 ч. Л. кориандър
подготовка
Филетата се нарязват на два слоя. Начукайте. Ако котлетите са прекалено обемни, можете да изрежете парчетата на две. Намажете всяко парче с малко количество вода. Поръсете месото с подправки за барбекю и кориандър от двете страни. Внимателно разтривайте подправки. Отделете месото за около 20 минути, за да бъде добре мариновано. Посолете. Сложете го на много сух, но добре затоплен тиган. Запържете месото за няколко минути.
Сервирайте пилешките пържоли на тиган със салата от пресни зеленчуци или с обичайното картофено пюре. Минимум от съставките, но максималната полза е това, което определено ще ви хареса.
В галета
съставки
800 г пилешко филе
3 яйца
200 галета
4 супени лъжици слънчогледово масло
2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
подготовка
Нарежете месото на плочи с дебелина няколко сантиметра. Настържете нарязания чесън, поръсете със сол и черен пипер. Оставете за 20 минути. Разбийте яйцата. Добавете сол. Потопете парчетата в яйцата и след това оваляйте в галетата. Загрейте слънчогледовото масло в тенджера. Месото се запържва на средна температура в продължение на 4 минути.
Основното предимство на тези котлетчета с галета е свежият и невероятно мек вкус. За да направите месото още по-съвършено, добавете прованс билки по време на мариноването. Опитайте едно или няколко метода за готвене наведнъж и се уверете, че малко количество пилешко филе може да стане най-вкусната вечеря. Д
Споделете рецептите на вашата страница, гответе и се насладете на вкуса.