В Италия пастата се счита за едно от основните ястия. Те се ядат всеки ден, съчетани със сосове и салати, месо и морски дарове. Съпругът ми прави вълшебни тестени изделия , но това се случва само по празници. И в ежедневието сме свикнали с по-прости рецепти. Например, макаронен гювеч с яйца и кашкавал може да бъде както обилна закуска, така и ранна вечеря.
За да го приготвите, са ви необходими само три основни съставки : тестени изделия (избирайте от твърда пшеница, те запазват формата си и не разкашкват), яйца и кашкавал или сирене. Смесете и изпържете прекрасното ястие. Много по-лесно отколкото може да си представите!
Съставки
Тестени макарони 200 гр
Яйце 4
кашкавал 100 g
Масло 50 гр
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Сварете тестените изделия в подсолена вода до полуготовност.
Разбийте отделно яйцата със сол и черен пипер. Настържете кашкавалът на едро ренде.
Смесете макароните, яйцата и 50 г кашкавал (температурата на макароните може да го разтопи малко).
Загрейте намазнен тиган с масло, поставете тестени изделия и разпределете равномерно.
Варете на умерен огън за около 10 минути, покрит с капак. След това внимателно обърнете с чиния, поръсете с кашкавала и запържете още 5 минути.
Сервирайте горещата паста . На вкус е като пица . Винаги можете да добавите малко шунка или пиле, за да направите ястието още по-задоволително. Между другото, тази рецепта е полезна, ако ви останат макарони от вчерашната вечеря. Готвите ли често подобни вкусотии