Продукти
1 пиле
180 г. топено сирене
40-50 г.
1 пакетче краве масло
млян черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Пилето се почиства, измива се, залива се със студена вода и се сварява. При кипване се отделя пяната и се посолява на вкус. Свареното пиле се изважда от бульона и се нарязва на парчета. Избират се само месестите порции, които се обезкостяват и се слагат в тава.
Заливат се с част от горещия бульон (около 1 л), в който са варени. Слага се топеното сирене, нарязано на тънки филийки. Разбъркват се леко, за да се разпределят равномерно. Прибавя се нарязаното на парченца краве масло.
Най-отгоре се поръсва със смлян черен пипер на вкус и настърган кашкавал. По желание може да се поръси с 1/2 чаена лъжичка червен пипер за леко оцветяване.
Ястието се пече в умерена фурна, докато млечните продукти се разтопят добре и се образува сос със средна гъстота.
Поднася се веднага.
От останалата неизползвана част на свареното пиле може да се приготви супа.